tirsdag den 22. september 2009

VM i agility, Østrig 2009

Så kom endelig årets højdepunkt for Natasha og Doobi. VM i agility. Efter mange stævner og samlinger i løbet af året, hvor de opnåede at blive udtaget til landsholdet, kom vi så frem til selve “finalen”.

Vi startede hjemme fra os tidligt tirsdag morgen, skulle med færgen i Rødby kl. 05.15. Vi skulle køre sammen med Gitte og Zinnia, og Lene og Toxy. Så de var kommet mandag aften. Gps'en stod på lidt over 1000 km… Lang tur. Den blev så noget længere i tid, på vej ned igennem Tyskland, bl.a. var der en del vejarbejde, og ved Kassel var der sket et uheld, så vi holdt lige i kø i over 3 timer. Helt stille på motorvejen. Det var ret øv. Så vi ankom til hotellet lidt over 22.30 om aftenen. Vi kørte i den røde transit, og den har ikke bjerg gear. Fandt vi ud af… Det gik godt nok langsomt op af Kassel-bakkerne.

Det var et dejligt hyggeligt hotel vi kom frem til, i en mindre hyggelig by, med flot udsigt til de Østrigske bjerge. Onsdag var en ”slap-af-dag”, hvor vi kørte ind og så den hal hvor det hele skulle foregå. V nåede også i et nært liggende indkøbscenter og fik handlet lidt ind til de efterfølgende dage.
Torsdag var der dyrlæge-check, måling, og træning i hallen. Danskerne skulle på om formiddagen. Doobi blev heldigvis målt sidste år, så hun skulle ikke måles i år. Men da måle-reglerne er lidt anderledes i FCI-regi, end efter danske regler, så var der to hunde der lå lige på grænsen. Olsen, en sheltie i lille klasse, (reserve for de små) og Toxy, en sheltie i mellem klassen, (reserve for mellem). Så der var stor spænding om deres målinger. Desværre for Olsen, så blev han målt mellem, efter utallige måling af 3 FCI-dommere, så skuffelsen var stor for Olsen’s ejer Tommy. Toxy blev heldigvis i mellemklassen.Træningen foregår på 3 sektioner, hvor der skiftes mellem størrelserne, så alle får prøvet alle forhindringer, og trænet på tæppet. Det gik fint for alle hunde, og underlaget var godt at løbe på. Vi blev så i hallen og så nogle af de andre lande træne, og kørte tilbage til hotellet om eftermiddagen, hvor der så var tid til lidt afslapning. Torsdag aften spiste alle sammen på det lokale pizzaria.

Fredag startede det hele så med hold konkurrencerne. Lille og mellem skulle løbe springløbet, og stor skulle løbe begge deres løb. Puh hvor var vi spændte… Der er bare en fed stemning i hallen, der var rigtig mange supportere der havde fundet vej til Østrig, og vores pladser var pyntet op med danske flag, tude-horn og klap-hænder… Virkelig god stemning. Alle var iklædt ”danmarks-tøj”. Sejt…
Når danskerne kom på banen, og gjorde klar til start blev der heppet og sunget.. De store hunde lagde ud, to fejlfri løb, og desværre en disk. Så skulle mellemholdet på… Puh ha, næsten ikke til at holde ud. Natasha og Doobi løb først, og fejlfrit.. Jubii der blev jublet, så kom Dorte og Djohs, også fejlfri, åhh så blev det Gitte og Zinnia, også fejlfri… Der blev bare jublet og klappet. Det var så sejt… og de kom på en 4. pl. efter springløbet… Så der var stor spænding til deres ag. løb næste dag. Så skulle de små løbe. Desværre en disk, et løb med en fejl, og et fejlfrit, så ikke de store håb for dem. Hold-mæssigt lå mellem hundene nu ret godt… De store hunde sluttede dagen af med deres ag. løb. Et fejlfrit til Sarah og Simic, og desværre disk til de andre to. De stores hold ag. bane var meget svær, næsten umulig, rigtig mange blev disket, og der var megen snak om at det ikke var en rimelig bane. Det er ret synd at ellers flot agility skulle ødelægges af så mange disk…Lørdag, og spændingen var stor… Lille individuel startede, Jesper og Emsi og Lillian og Mille løb fejlfri, desværre faldt Susanne med Unique, og fik derved en vægring. Så blev det tid for mellem-klassen, Natasha skulle på som nr. 20… De kom flot igennem med et fejlfrit løb… Skønt, hvor vi jublede, de lå som nr. 15 efter springløbet. Så der var gode chancer til om søndagen. Hos de store blev det desværre disk til Søren og Happy, men fejlfri løb til Peter og Tempo, og Sarah og Simic. Peter og Tempo havde en lidt stor bue i starten, så de endte på en 42. pl. Og Sarah og Simic på en 15. pl. som Natasha og Doobi. Så skulle lille og mellem gøre deres hold-løb færdige… Nøj hvor var vi spændte … Turde næsten ikk trække vejret… Først var vi jo også meget spændte på hvordan banen blev. Den havde jo været ret umulig for de store. Men den var ok, svær men rimelig. Natasha og Doobi skulle lægge ud. De løb fejlfrit, super super super… Så kom Dorte og Djohs, desværre fik de nedrivning på et dobbeltspring og en slalom fejl, Gitte og Zinnia fik 2 feltfejl, øv øv for dem. Ellers ret gode løb, de var så seje, og kæmpede alle virkelig for sagen…. Holdet endte som nr. 10 (ud af 29). Dagen sluttede igen meget sent, først omkring kl 20, kørte vi fra hallen. Desværre havde vi nogle tekniske problemer dernede. For det første var der ikke internet mulighed på hotellet, ej heller i hallen, i første omgang, det viste sig dog at man kunne komme på noget internet, men det var så langsomt, og gik hele tiden ned, så det var ikke meget vi nåede at skrive om dernede. Dog viste det sig at svenskerne sendte live dernede fra, så man kunne følge løbene hjemme i Danmark. Heldigvis fik presse-folkene adgang til et andet net, der virkede bedre, så de kunne opdatere blog og hjemmeside. Hver aften var der møde for deltagerne, og der blev læst hilsener hjemme fra Danmark, meget hyggeligt..

3. dagen, søndag, efterhånden godt træt i ryg og bagdel, efter at have siddet så mange timer på bænke uden ryglæn…. Her skulle alle tre størrelse løbe deres sidste individuelle løb. Agility… De små lagde igen ud, Mille lå som nr. 20 og Emsi som ca. 26. Begge løb fejlfrit, og rigtig mange af de hunde der løb efter dem fik fejl eller disk… Så de endte ret flot. Lillian og Mille (pudel) blev nr. 4, Jesper og Emsi (sheltie) blev nr. 6. Ret flot rykket…. Så blev det mellem, og som det var gået hos de små, så var der jo pæn chance for Natasha og Doobi, der lå som nr. 15. Nøj det var spændende… En rimelig bane, men der skulle holdes fat i hunden hele vejen rundt… og 2. sidste spring var dobbeltspring… Puh jeg var nervøs. Natasha og Dobbi gav den gas, og kom flot hele vejen til 3. sidste forhindring, hvor de skulle hente et spring bagfra, desværre misforstod Doobi kort, og bremsede op foran spring, en vægring, øv øv… Rest af banen var så flot. De endte så på en samlet 16. pl. Hos mellem hundene, var der ikk så mange der røg ud af dem der lå i top 10. Klassen blev vundet af en kanon hurtig og dygtig bluemerle border collie fra England. Virkelig to flotte løb, med en tid over 4 sek. hurtigere end nr. 2, som også var en border collie i mellem klassen. Alt i alt løb Natasha og Doobi 3 flotte fejlfri løb, og det sidste med den ærgerlige lille vægring. En super præstation i det selskab…. De virkede bare så cool. En ret stolt mor.. Hos de store var spændingen så høj til deres løb. Søren og Simba fik en flot løb, desværre med en enkelt vægring. Peter og Tempo knaldede virkelig et flot ag-løb af. Der blev spurtet og satset alle steder, og det var fejlfrit. Sarah og Simic fik også et flot løb, et enkelt sted fik de desværre en lidt for stor bue, og sådan lille en bue koster desværre ret meget i tid i dette selskab… Så de endte som nr. 10. Heller ikk hos de store var der så mange der røg ud blandt de sidste. Det var meget flot og meget hurtigt agility vi oplevede. Vi har virkelig noget at leve op til…
Vi oplevede også mange forskellige racer fra de forskellige lande. Selvfølgelig var border og sheltie i overtal og vinderne var border i stor og mellem og sheltie i lille. Men så specielle hunde som weimeraner og bucheron så vi blandt de store, og mange forskellige blandt små og mellem. Der var specielt en del pyrenæer der gjorde det ret godt. En enkelt schapendoes løb også et ret hurtigt løb, faktisk hurtigere end Doobi, dejligt at se at andre racer også kan være med….
I pauserne hvor der var banebygning og banegennemgang, kunne man så ellers bruge en masse penge… Der var ret mange spændende boder, med alverdens ting og sager til hunde. Bla. fik vi købt en ”felt-trænings-ting” en tryk-plade hvor guffen kommer frem når hunden træder på pladen, spændende at afprøve. Samt noget legetøj og div. Vi så også at der nu er opfundet elektroniske felter. Der var opstillet en bom, hvor det kom en bib-lyd når hunden ramte på feltet… Meeen jeg forhørte mig ikke om prisen…?
Der var også fælles-dans, med en del traditionelle danse, der bliver danset hvert år til VM, sætter en ret god stemning.
Søndagen sluttede med indmarch og præmieoverrækkelse samt div. taler, som vi desværre ikke kunne høre og forstå ret meget af. Det var en lang ceremoni. Efter afslutning var det hurtigt tilbage til hotellet, et hurtigt bad, også skulle vi spise sammen kl. 20. Igen på det lokale pizzaria. Meget hyggeligt. Men nogle lange dage. Lidt vemodigt var der også, idet Maibritt Crone, som har været tilknyttet landsholdet i 17 år, har valgt at stoppe, der var mange roser og tak til hende, hun gør et fantastisk stykke arbejde for deltagerne, og tør virkelig påpege hvor tingene kan gøres bedre. Der var i Østrig nogle forhold der ikke fungerede optimalt, også er Maibritt der med det samme. Alt i alt har det været en kanon oplevelse, som jeg kun kan anbefale andre agility-freaks at opleve. Jeg er selvfølgelig super stolt af min seje datter og hendes super-seje Doobi, og håber at jeg får mulighed for at komme med igen. Håber ikk hun bliver for gammel til at have sin mor med… Der er i øjeblikket tvivl om hvor VM bliver afholdt i 2010, da Slovenien, som ellers skulle have det, har meldt fra. Der har gået mange rygter om muligt land, men bla. Tyskland har været på tale, og det håber vi så rigtig meget på.. Så er der ikke så langt. Mandag morgen 7.30 kørte vi så igen mod Danmark. Turen gik lidt mere flydende, vi var ikke i nogen voldsom kø, som på vejen derned, og vi var hjemme i Vantore kl. 22.00. Meget trætte i hele kroppen af at sidde 3 dage i hallen, og 14 timer i bilen… Men en god oplevelse rigere.

Helle Gjerulff Jensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar