torsdag den 10. maj 2012

Store bededagene

Så kom de længe ventede store bededage, som også betyder Dølle og konfirmationer :) Hvert år er vi på Danmarks 2. største kræmmermarked, som tilfældigvis ligger i mine forældres baghave ;) Det er altid hyggeligt, da man møder folk som man enten ikke har set lang tid, eller folk som er flyttet væk, men altid kommer "hjem" til Dølle :) Fredag hyggede jeg med mine forældre hele dagen, og vi fik købt en masse gode ting :) Humøret var i top, også selvom det var min eneste dag på Dølle i år.. Weekenden stod nemlig på stævne i Roskilde. Stævnet var som iagttagelse til landsholdet, og med DM-udtagelser om søndagen..... Da jeg tilmeldte mig var jeg ret ked af at netop dette stævne skulle være iagttagelse, da det kun var en klasse3 om dagen, så man skulle tage 2 dage ud af kalenderen, for at få 1 resultat i spring, og 1 resultat i agility..... Men det jeg var mest ked af var, at min lillebror skulle konfirmeres om søndagen :( Og i stedet for at kunne vinde begge mine resultater lørdag, og så tage til konfirmation søndag, eller heelt holde fri den weekend, var desværre ikke en mulighed.. Men hvad gør man ikke for at være seriøs i sin sport... Se her min lillebror, så flot i tøjet!!

MEN da jeg så kom hjem fredag, efter en hyggelig dag på dølle med familien, så jeg på facebook et ramaskrig over beliggenheden..... :( Puha hvor var jeg splittet over den debat... For på en måde så var jeg glad for hvis det skulle blive aflyst, for så kunne jeg måske nå med til Christians konfirmation, så måtte jeg jo tage mit eget klapbord og madpakke med om nødvendigt ;) Det var pga. underlaget folk brokkede sig, og jeg kunne som sagt ikke rigtig have en mening om det, eftersom jeg ikke havde set det.. Der blev lagt meget pres på dommere og landsholdsledelsen, så der var snak om aflysning/flytning af stævnet/eller ingen landsholdspoint... Så det kunne ende ud i at det stævne jeg helst ikke ville have deltaget i, lige pludselig blev et stævne som ikke gjaldte til noget, og kun kunne løbe efter klasse oprykninger :/
Hmmm, og eftersom Primadonna blev champ i sidste weekend, og Cider er rykket meget hurtigt op, og ikke nødvendigt behøver gå stærkere, så havde jeg ikke rigtigt noget at løbe for, nu hvor jeg hellere ville være et andet sted :( MEN jeg besluttede at være åbentsindet, tro det bedste, og tro på at de ikke kan finde på at aflyse et så vigtigt stævne på selve dagen, når mange var kommet lang vejs fra, for at deltage! Så jeg mødte op kl. 8 på pladsen, 1½ time før stævnestart... Og hvilket kaos der mødte en.. Ikke nok med at vi ikke kunne komme ind på vores agility plads, fordi de "vagter" fra DKK-udstillingen, skulle stå og kræve vi skulle have nr. skilte på alle hundene, og vi skulle vise det hver gang vi gik igennem, og hvis man ikke havde nr. skilt så skulle man betale for sine ekstra hunde, og de påstod at det skulle man ALTID til DKK Agility?? Øhhhhh???? Og selvom jeg lovede dem at jeg nok skulle holde mig LAAANNNGGTTT væk fra udstillingen, så var de helt sikker på jeg ville snyde flere hunde ind! Deres stramme attitude holdt et stykke tid....
Heldigvis kun lige ind til at Erling kom, og fortalt at jeg var agility person, og jeg selvfølgelig gerne måtte gå ind med mine ting OG hunde!!! Og når jeg så havde tid, så skulle jeg gå ned og få lavet et nyt skilt, så jeg kunne gå frit frem og tilbage, men det var heldigvis ikke nødvendigt.. Men det er altså bare såå langt ude at vi skulle printe nr. skilte ud... ALLE har adgang til DKK's hjemmeside, så ALLE kunne printe nr. skiltene ud, og skrive de numre de ville på, da det ikke blev tjekket! Jeg havde tilfældigvis været inde og printe de skilte ud, og blev endnu mere frustreret over jeg ikke kunne finde dem da jeg skulle vise dem..... Og jeg fandt dem aldrig... Eller jo, om mandagen, da jeg pakkede mine indkøbsposer ud fra Dølle... Der var de blevet lagt ned, da jeg kørte fra mine forældre fredag aften :/ Men heldigvis var det et "godt" kaos der mødte os, da vi endelig trådte ind på pladsen... Hvis man kunne kalde det det...

Jeg mødte Bonnik, som fortalte at de havde valgt at flytte banerne, og stævnet ville fortsætte som normalt! Hvilken lettelse!!Men efter den melding kom, så var det alligevel lidt svært at sætte sig op til stævnet, da man havde opsat sig på at komme, og skulle kører hjem igen... Og jeg mødte mange som havde det på samme måde.. Jeg fik dog sat telt op, og da jeg ikke har tid eller råd til at kører dagen før stævnet, for at sætte telt op, så gav det pote i denne weekend.. For os som først kom på dagen, kunne jo sætte vores telte op, hvor andre skulle til at pakke sammenførst.. Men vi alle fik dog sat teltene op samtidig,da jeg og mange andre havde en masse vi skulle slæbe frem, fra bilen..
Men det var i hvert fald til alles bedste at banen blev rykket, og jeg siger stort tak til dommerne som tog beslutningen, og til Ulla for at kæmpe sådan for vores skyld! Vi skulle selvfølgelig ligge ud med Agility kl. 3, som var dagens eneste landsholds-iagttagelses løb :) Ja hvorfor ikke.... Så jeg prøvede at samle mig, og det var en fed bane! en var svær, og man skulle nå det man regnede med, ellers blev det meget svært, men den var bestemt ikke umulig :) Selvom jeg havde set et par steder hvor vi godt kunne ryge ;) MEN det gjorde vi ikke :D

Prima lagde brand godt ud, og vi havde et super fedt løb, hvor hun næsten ikke satte en eneste pote forkert, jeg var de rigtige steder, og Prima var der hvor hun skulle, og hun var sikker som jeg kender hende på felterne, hvor var det en dejlig følelse!! Hun var så opmærksom på mig, så jeg kunne ikke bede om mere :)
Hun vandt klassen, og da det var et internationalt stævne, vandt vi også CAC.I.AG'et :D

Næste løb var spring åben, det var en fin bane... Da Prima af en eller andet grund var sat i stor klasse, skulle hun enten starte klassen, eller slutte den.... Hmm, øv.. Men da jeg også har Cider i klassen, var det med at bedømme om det var bedst at starte med Prima, eller slutte... Og i springåben, lå Cider i slutningen, så derfor valgte jeg at starte..
Men da jeg stillede mig til start opdagede jeg at jeg vist var gået lidt forkert bane... Eller jeg var gået rigtigt de første 2 gange gætter jeg på, men efterfølgende har den heddet 1-2-10-11-12 ..... da 2 og 9 var den samme tunnel, og så havde jeg lige glemt det i mellem. Så jeg måtte lige stå få sekunder og huske hvad jeg skulle der i mellem.. Den var dog meget flydende, så det kom hurtigt til mig, men jeg følte mig måske liige lidt usikker nogen steder :) Men vi kommer fejlfrit i mål :D Og vi bliver nr. 2, kun slået af storebror Luka :) Og jeg er meget glad for Primas præstation, hun gjorde i hvert fald alt jeg bad hende om :)


På DKK's stævner er der kun 3 løb om dagen, og det sidste løb var agility åben.. Her var det vigtigst at hun fik fine og tydelige felter, og det gjorde hun!! Hvor var det dejligt!! Det gav lidt mere ro efter sidste weekends missere.... Desværre endte det i en lille disk, da jeg ikke nåede at støtte hende ud på flyvet i mellem to tunneller lige i slutningen... Men ellers var hun bare helt perfekt <3 Se hende løb her :)


Cider deltog selvfølgelig også :) Hun lagde ud med spring åben, hvor hun havde en fest ;) Hun startede med at gå ud af de sidset 2 porte i slalommen... Hmm, nu igen? Det har hun gjort et par gange til stævne, men aldrig til træning... Jeg løb videre, og hun fik et par disk mere efterfølgende :) jaa, hun er jo ikke så gammel :D Men jeg besluttede mig efterfølgende at jeg ville tage slalommen om, hvis hun gjorde det igen..

Næste løb var agility åben.. Jeg var meget bevidst om at hun ikke skulle have lov til at gå ud af slalommen igen, men det gjorde hun jo selvfølgelig heller ikke :) Næste var A'et, vi har ikke haft mulighed for at træne det så meget i øjeblikket :/ Det er i stykker i DCH Maribo, og jeg havde glemt bue til træning torsdag :/ Øv... Og hun er desværre begyndt at springe lidt højt fra, hun får altid feltet, men jeg ville gerne have hende lidt længere ned.. Men igen fik hun det, og hun havde også okay fart på balancen.. Efterfølgende kom posen og en lidt svær udtur, som jeg blev disket på med Prima... Jeg gik på modsatte side af posen, for at trække hende ud på springet efter, men det viste sig ikke at være den rigtige løsning.. Cider bliver nemlig i tvivl, og har aldrig været særlig god til back, eller jeg har aldrig, må jeg hellere sige :) Så hun drejer rundt efter posen,, men vi får ingen væring, og ender da også med at komme fejlfrit i mål :) Og vi får en flot 3. plads :)

Sidste løb var vores debut i Agility kl. 2.. Jeg havde igen fokus på felterne, og slalommen... Jeg synes desværre også hendes vippe er blevet lidt langsom igen, så tror vist bare vi skal have trænet felter generelt :) Men hendes A var bedre denne gang, og balancen er også accepteret, men det kan altid blive bedre ;) Slalommen klare hun også perfekt, og vi ender med at vinde vores debut løb, og fik vores 1. pind :)
Se hendes løb her:

Efter at have været af sted hele dagen selv, glædede jeg mig til dagen efter, hvor jeg igen havde min kusine med, hun er bare min klippe!! Godt jeg havde sådan en god dag, ellers havde jeg manglet hende til at samle mig op igen! Søndag startede de med stor, og vi havde god tid, så vi valgte at gå over i boderne, og få købt lidt :) Så Prima og Cider fik købt et nyt bur, godbidder, og en ny startbog :) Dejligt når hundene selv "tjener deres egne penge" :) Så de kan betale for deres egen ting :D
Men det viste sig så desværre at vi ikke havde god tid... :/ For selvom det var store hunde der startede, så skulle ALLE gå bane i spring kl. 3 fra morgenen... Som var et landsholds-iagttagelses løb... Vi nåede lige ind på pladsen, og jeg smed tingene i ringsiden, og Jeanett tog hundene med... Jeg nåede heldigvis at gå banen et par gange, så det var dejligt! Og Susanne Prier var sød lige at vise mig banen, så jeg ikke skulle til at lede efter numrene.. Og da de store hunde skulle starte, så var der ingen stress, så da banen var gået, så tog vi den lidt med ro igen :)

Prima startede med spring kl. 3, og jeg synes ikke der var noget i banen vi ikke kunne, men det vist sig så ikke at være helt rigtigt :/ For det første er hun blevet lidt styg i starten de sidste par stævner ;) Hun er begyndt at rejse sig i starten.. Og Prima er en hund, som ikke kan tåle at få en lillefinger, for så tager hun hele armen, så jeg ved godt hvad der sker hvis hun først får lov til at rejse sig, så er der ikke længe til en tyvstart.. Så jeg må bare bruge lidt ekstra tid i starten :) For lige som sidste weekend, så lavede hun pludselig fejl i det hun er allermest sikker i?? Slalommen??? Endnu en indgangs fejl. Øv Prima!! Til træning kan jeg ikke fremprovokere slalom fejl, lige meget hvor jeg står, går eller løber, og lige meget hvordan jeg handler hende :/ Hm, så det er lidt frustrerende.... Men det er det eneste der var i dette løb, vi får rettet slalommen, og når i mål med 2. bedste tid, selvom vi har en væring :) Det er da okay :)
Næste løb er spring åben, som er med DM-udtagelse... Selvom hun igen tester mig lidt i starten, så hører hun fint efter, og vi har et meget fint løb, som vi vinder :D Nu har vi vores to DM-udtagelser i spring, men desværre ingen i agility??? Det sidste løb var så agility åben, som jeg meget gerne ville have! Da vi endnu ikke har nogen udtagelser i agility... Og for søren hvor er hun bare sej i det løb!! Hun tager a'et fint færdigt, selvom jeg løber den anden vej, og vi klare en fin back :D Hun bliver helt utrolig flot på vippen, selvom jeg bare løber fra hende :) og hun har bare så fine vendinger :) Og igen er hendes balance er bare igen lige i skabet :) Og vi klare igen en back i slutningen, uden at hun sejler helt vildt.... MEN desværre river hun sidste pind :( Det var så ærgeligt, hvor hun havde den klart bedste tid... Men det var der ikke noget at gøre ved :) Jeg er meget tilfreds alligevel :)Cider var rigtig klar :) Og vi lagde ud med spring åben! Hun havde et super fint løb, og får en flot 3. plads, og fik sin 1. DM-udtagelse i spring :)

Næste løb var agility åben.. Det var ikke en hel nem bane, men jeg glædede migmeget til at løbe den.. Med Prima ville jeg kunne løbe fra vippen, og nå længere op, men kunne jeg ikke med Cider, hun skal have mere støtte, da hun desværre også er begyndt at tøve lidt på den igen.. Jeg valgte så at tage i mod, for at backe efter posen.. Jeg fik overdrevet backen lidt, og trukket hende meget mere end nødtvendigt, men så ved jeg det ;) Men hun er blevet rigtig sød til at søge frem for mig, og tage noget på egen hånd, så efter slalommen, føltes det ret flydende :) Vi kom fejlfrit igennem, og fik en flot 2. plads :) Og det var hendes sidste DM-udtagelse i agility :)

Sidste løb på dagen var spring kl. 2, hun har igen et rigtig fint løb :) Det er hendes 2. løb i spring kl. 2, og hun vinder klassen, og får sin 1. pind! Se hendes løb her:


Jeanett og Knoppers havde også nogle super seje løb <3 De kommer tættere og tættere på,og jeg glæder mig allerede til næste stævne, hvor jeg er sikker på de vil overraske mig igen <3


Trods alt forvirringen i starten,og at jeg gik glip af 2 konfirmationer, så var stævner jo rigtig hyggeligt :) Og jeg kunne tage hjem med nogle rigtig gode løb i bagagen :) Prima og Cider havde havde kun 1 disk hver, kæmpe fremskridt :) Cider havde så 1 ddisk og 5 fejlfrie i alt :) Hvor Prima havde 1 disk, 2 løb med 5 fejl (1 slalomfejl, og revet sidste pind), og 3 fejlfrie :)

Ja Cider er lidt mere sikker, utrolig nok, men hun er også lidt sødere ved mig :)Hun spørg gerne lige, og tjekker ind, hvis hun er i tvivl.. Hvor Prima er det hurtigere, da hun kun har en hastighed, det er hurtigt og det går fremad :) SÅ hvis jeg ikke kan følge med, så finder hun oftest sin egen bane, og når jeg kalder på hende, så tjekker hun ikke ind på mig (som Cider gør), men så tjekker hun væk fra den forhindring hun var på vej til, men tjekker med sdet samme ind på næste forhindring som hun ser.. :) Ja det kan være en udfordring, men jeg synes da vi er ved at finde hinanden mere og mere :)
Forskellen er også, at Cider er sikker, og kan handles igennem de fleste ting, men tilgengæld er vi ikke helt nået der til endnu, hvor vi vinder de løb vi kommer igennem.. Hvor Prima ikke løber såå sikkert endnu, men vi er i hvert fald på vej, synes jeg! Tilgengæld vinder vi nogen gange de løb vi kommer igennem, eller ligger i hvert fald altid i toppen.. Så Prima er en god hund når det gælder ;) Og Cider er måske det bedre hvis noget skal afgøres over flere løb, da hun er mere sikker :)
Men jeg er meget stolt af at Prima og jeg kun havde en disk, og de løb med fejl er ikke fejlbane, men en øv slalom indgang, og revet sidste pind, så vi kommer tættere og tættere på de fejlfrie løb :) Og jeg håber med tiden, at Cider og jeg kommer tættere på hinanden, at vi så kan få flere clean løb, som øger hastigheden, da hun ikke skal tvivle og spørge mig.. Meeen hvor heldig kan man lige være, at jeg har 2 så unge hunde, med så meget potentiale! <3

Og en stor tak til Gitte Hoffmeister og Jeanette Hardis for billlerder af mine skønne hunde!!

Lige her for at runde af, har jeg lige læst, at Cider var bedst i 2 åbne om søndagen :D OG Primadonna vr nr. 3, hun havde klart hurtigste tid, men desværre 5 fejl :)
Cider var også nr. 6 i bedst af 4 åbne, desværre med en disk :)

1 kommentar:

  1. Hi,

    Great site! I'm trying to find an email address to contact you on to ask if you would please consider adding a link to my website. I'd really appreciate if you could email me back.

    Thanks and have a great day!

    SvarSlet