tirsdag den 16. november 2010

Doobi er blevet opereret

Doobi 3 timer efter

Som mange ved, har Doobi lidt utrolig meget under sin allergi. Det har nu stået på i næsten 1 år. :( Stakkels guldklump. Hun har været så meget igennem, og jeg ønsker ikke at hun skal blive ved med at have sådanne op og nedture..
Vi troede ellers at vi havde fundet løsningen på problemet, foder skift. Men efter 2 måneders tid gik det ned af bakke igen, og vi prøvede to andre foder skift, hvor vi blev lovet hurtigt synlige resultater.. Men ingen bedring. Og vi besluttede os for at der måtte noget nyt til...
Jeg har snakket meget med Isabel om den operation Wotán har været igennem, og han er helt symptom fri nu! Fantastisk, hun siger det er de bedste penge givet ud!
Så dagen efter ringede jeg op til Hans Jørgen Jensen i Stenlille, og bestilte tid til den 12 november. På dagen var jeg ret nervøs, jeg havde dagen før mistet Miko, og tanken om at Doobi skulle i narkose var ikke noget jeg var vildt begejstret med!
Det viste sig så, eller var jeg jo godt klar over, men at Doobi er så sød og velopdragen, at det kunne gøres i lokalbedøvelse.. Først da han sagde det blev jeg lettet, men da han så begyndte at spritte det af, og gøre klar blev hun meget urolig... :( Øv tænkte jeg, så heldig var jeg ikke... Men da jeg kiggede ned på bordet var der sprit over det hele, og stakkels Doobi stod med sine bidte poter lige midt i det hele, det var forståeligt hun var urolig. Tanken om sprit i åbent kødsår er heller ikke noget der får mig til at sidde stille...
Men da det blev tørt væk var hun rolig igen, og indgrebet kunne laves. Jeg stod bag hende, og hjalp med at støtte hende. Jonas var omme foran og så det hele... Jeg kunne kun fornemme hvad der blev lavet. Jeg kunne mærke i huden på Doobi når han skar, AD :( Og tyde Jonas' ansigts udtryk, det resulterede i jeg næsten var mere urolig og dårlig end Doobi. Det synes dyrlægerne var lidt morsomt :) Jonas sagde de skar et lige snit i halsen, hvorefter der var åbent og man kunne se huden flabbe... Så tog han et stort stykke kød, og stoppede det godt ind under, hvorefter han trak huden godt rundt omkring, og syede det sammen igen.
Men efter ½ time var det hele overstået, og hun var syet sammen igen. Det gik så nemt, og det håber jeg også resten gør.
Han sagde desværre at han var i tvivl med Doobis allergi, fordi hun faldt uden for nogle af de symptomer som der normalt var. Bla. at hun først viste tegn på det i 5-6 års alderen, og hunde med allergi normalt allerede får det mellem 1 og 3 år. Det var i hvert fald dem denne operetion var lavet på. Der var også nogle andre ting som hun ikke "opfyldte", men selvfølgelig også nogle ting hun gjorde. Så dyrlægen var desværre lidt i tvivl om vi ville få det ønskede resultat af operetionen på hende. Men jeg krydser alt jeg har!
Doobi forfra

Hun har nu, siden operationen, fået normalt foder, og ikke blevet skånet med hverken tyggeben eller godbidder, og hun var alligevel rengående i da, HURRA! Normalt ser man resultater ved 10-12 dagen, når de får taget sting og ellers inden for en måned... Så det kan jo være et tilfælde... Men jeg ser positivt på det, og håber på at det er tegn på det går fremad igen!


Doobi set fra venstre
Doobi set fra højre

Hun skal have taget sting den 24 november. Kødet skal blive under huden altid, det vil selvfølgelig forgå lidt med tiden og blive mindre, men man kan mærke altid mærke det. Det ser meet voldsomt ud nu, men det bliver en lille klump, og når håret kommer til at dække kan det jo ikke ses. Bare hun får det godt, så må hun gerne have lidt klumper her og der :)
Jeg ville gerne skrive en længere videnskabelig forklaring på hvorfor det virker, men det kan jeg ikke... For det ved Dyrlægen, Hans Jørgen Jensen, nemlig heller ikke rigtig selv.. :) Allergi er jo en overreaktion fra immunforsvaretsside mod et allergen som ikke er skadeligt. Så umidelbaret har jeg en teori om, at det må være fordi kødet holder immunforsvaret på tæerne hele tiden, så det ikke pludselig kan reagere mod "mindre" og ikke skadelige angreb. Og ved ikke at reagere på dem, genkender B-lymfocytterne dem, og kan være på vagt ved nye angreb, og nå at bekæmpe det..... Men men, det er jo bare en russisk metode som har fundet sig vejen til Danmark, og bare det virker, så er jeg lige glad med hvorfor det gør :)
for et andet eksempel på helbredelse....
Natasha Gjerulff Jensen

1 kommentar:

  1. God bedring til Doobi, håber det hjælper, det har hun virkelig fortjent.

    SvarSlet