lørdag den 27. august 2011

Der er sket så meget siden sidst :D

Jeg må indrømme at jeg har været lidt for doven på det sidste, og hverken fået opdateret hjemme side, eller blog. Men jeg har jo heller ikke været på natarbejde, hvor jeg plejer at have tid til det hele :)

Jeg vil fortælle om:
DKK Albertslund
DCH Guldborgsund
Træning med Cider og Prima og Quickly


DKK Albertslund 6. og 7. august
Jeanett og jeg havde tilmeldt os til stævnet, og skulle løbe dobbelt klasse løb lørdag, og almindelig dag om søndagen..
Lørdagen startede ud med at jeg kunne slappe lidt af, og hjælpe Jeanett med det hun havde brug for, for mine løbe startede først til middag.. Og da hun næsten var færdig, så startede jeg med at løbe :)
Onsdagen før havde Prima og jeg haft en del uoverenstemmelser til træning... Og jeg var derfor lidt spændt på hvordan hun var at løbe med nu... Hun har fået en dårlig vane med at skulle snyde indgangen i slalommen 1. gang, og når jeg så bagefter vælger at tage hele sektionen om, for at teste hende, og hver gang har hun kunne 2. gang :/ Sjusk... Og hun kan altid til træning, så det er en ny idé hun har fået med ikke lige at have tid til at sætte farten ned.... Og minsandten om hun ikke også vælger at snyde i det første agility kl. 3 løb.. Så det blev ikke det løb hvor vi skulle have vores sidste agility cert.... Efterfølgende synes hun så heller ikke at hun skulle høre efter, så hun bliver dækket af, og jeg går ud..
Jeg gjorde også dette i onsdags når hun løb sine egne ting, og tilsidst virkede det, og det hjalp også i løbet efterfølgende :) Lige efter skulle vi løbe vores ekstra klasse løb. Og der løb hun bare så flot! Heelt perfekt, og vi vinder klassen med 10 sekunder, den hurtigste tid af alle størrelser :D Så sejt!!
OG vi vinder vores sidste agility cert, og Prima kan nu kalde sig DANSK AGILITY CHAMPION!
Det gentog sig lidt i spring klasserne.... Det første løb blev en disk, men det var faktisk et rigtig godt løb.. En lille misforståelse i starten, og et fald til sidst, men ellers et godt løb :) Men ekstra spring løbet vinder vi, og får vores 1. cert :) Det vigtigeste for mig der var dog at vi fik brudt vores dårlige spring-klasse-stime.. Så det var dejligt!! Det var en svær bane for os, men vi vinder den med et par sekunder til nummer 2 :)
Søndage var omvendt, der var det mig, som skulle starte med agility kl. 3, og Jeanett skulle først løbe til formiddag.. Jeg var alt for træt i det første løb, og får ikke kaldt nok så hun tager lige første port i slalommen, men rigtigt :D Så lidt dygtig var hun... Men ellers var det et rigtig flot løb! :) Hun løber af feltet, og får et rigtig smukt løbefelt :P Bare ikke lige meningen, men jeg kommer i tanke om jeg ikke får sagt felt til hende, og kun frem frem frem, og så må hun faktisk godt løbe af, dygtig hund :)
Spring åben bagefter er et fint løb, men hun river en pind?? og så glemmer hun lige en tunnel på vejen :P
Jeg bruger meget tid i alle mine starter, da hun har fået en idé med at tro hun må starte, når jeg er i position og står stille og kigger tilbage, og når jeg tænker mig til at sige okay kommer hun... Hun tyvstarter som sådabn ikke, da hun aldrig løber af sig selv, og overrasker mig ved at komme løbene... Men jeg vil også gerne kunne tage en dybindånding inden hun starter, så derfor øver jeg at kunne sige alt uden hun starter, og stå stille undervejs.. Og hun er nu meget god til det alligevel :)
Hendes agility åben er et super super løb!! Hun drejer flot i flyvet, løbet selv helt ud på vippen, tager a'et så smukt, selvom jeg har stor afstand, og slalommen er i orden! Og smuk smuk balance bom :D Det løb er jeg meget tilfreds med, og hun vinder det også :D
Den sidste spring kl. 3 vinder vi også :D Og får vores 2. cert! Selvom vi har en misforståelse efter den korte tunnel i starten, får vi reddet den, og har lidt store buer andre steder, men selvom løbet måske ikke var et cert værd, så er jeg alligevel stolt over at få 2, på 2 dage :)
Så denne weekend var meget indbringende for os:
Vinder agility kl. 3 lørdag = 3. cert + DANSK AGILITY CHAMPION!!
Vinder spring kl. 3 ekstra lørdag = 1. cert!
Vinder agility åben søndag = en ekstra DM-udtagelse
Vinder spring kl. 3 søndag = 2. cert

Vi når ikke at vinde vores 3. cert i sprng i år, da hun ikke skal til flere stævner end DM, og så skulle hun gerne parres, og have hvalpe :) Så det må være et mål for næste år :)
Jeanett og Knoppers var også tæt på at få opfyldt deres års mål, men en lille balance fejl satte en stopper for det, 2. sidste forhindring, men tilgengæld fik de deres 1. pind i spring kl 2!! Kæmpe tillykke til jer!!

Jeanett og Knoppers løb


Mig og Primas løb


Doobi løb også om søndagen, de to åbne klasser!
Og hun havde et super godt spring åben løb, og bliver nr. 2 efter Gitte og Zinnia, som slår os med 1 sekund, så stolt af min seje hundepige!!
I agility åben, springer hun halt nede fra feltet på a'et, og selvom hun klart har det, vil jeg gerne være sikker på hendes felter til weekenden efter, så derfor tager jeg det om, og hun bliver så smukt der, og på balancen.. Super flotte løb hun havde!!
Hun løb ikke om lørdagen, da der kun var klasse løb, og hun skal ikke springe 45 mere, og jeg måtte ikke løbe senior dagen før, og så almindelig søndag, så det blev sådan..

DCH Guldborgsund/Maribo 13. og 14. august

De sidste par år har vi (Maribo) afholdt et dobbeltstævne sammen med Nykøbing (Guldborgsund). Sidste år havde vi også en uheldig sommer, og under stævnet begyndte det at regne helt vildt, og vi endte med at løbe i kæmpe smat/vandhuller... :( Ikke særlig hensigtsmæssigt for hverken os eller hundene.. Men jeg kan huske at det var der Doobi fik sin sidste Agility udtagelse til både DCH og DKK (fælles DM), så det var nu alligevel gode minder, selvom man nær tabte sine sko under løbene :P
I år var regnen dog kommet lidt før, dvs banen i Nykøbing stod allerede under vand inden stævne start, og vi synes ikke det var hensigtsmæssigt at skulle løbe i det igen, det simpelthen ikke sikkert nok for hundene.. Noget er at vi mennesker kan løbe lidt efter forholdene, men det er der jo desværre mange af hundene som ikke tænker over... Så beslutningen blev taget om at det ikke kunne afholdes på Guldborgsunds arealer...
Så var næste problem så, hvad gør vi så??? For det første er maribos arealer ikke stort nok, og for det andet så stod den OGSÅ under vand :( Men nu hvor jeg er flyttet til Næstved,kunne jeg jo fortælle hvor fin min egen græsplæne var, og at der ikke var faldet så meget vand på syd sjælland... Så min mor kontaktede Karin (fra DCH Næstved), og spurgte om det var muligt at rykke det derop, og låne deres arealer... Og ja, SØDe Karin fik det ordnet, og vi kunne rykke stævnet derop.... Alternativet havde været en aflysning, eller flytning af stævnet...
Aflysning ville jeg være meget ked af, da jeg kun havde muligheden for dette stævne for at få mine sidste udtagelser med hundene.. Flytning var heller ikke aktuelt for mig, for der blev snakket om 1. weekend i september, hvor der er DKK DM :( Hvor begge mine hunde også skal deltage.. Så jeg var meget lykkelig over at det kunne blive flyttet til Næstved, og så kunne jeg også overnatte hjemme ved mig selv fra lørdag til søndag, og kun have 5 minutter søndag morgen, PERFEKT!! :D
Da der selvfølgelig ikke var så mange hjælpere der kørte den lange vej, så skulle alle hjælpe, og det gjorde folk! Hvor var det dejligt at se alle trådte til, og løftede i fælles flok! Men det var også for alles skyld, at den var blevet rykket, så vi alle måtte hjælpe..
Og nu til det det hele handlede om, nemlig AGILITY :)
Jeg har prioriteret DKK i år, da jeg gerne ville løbe om at få Prima rykket op. Derfor har der ikke været så meget tid til DCH i år.. Men jeg har da fået presset hele 2 DCH stævner ind i mit travle program... Så havde jeg lige præcis mulighed for at kunne blive udtaget til DM, og endda smide et løb væk i hver, det burde man kunne gøre.... Ikke ;)
I sommerferien var min mor på "kolding"-kursus, i Ødis/Bramdrup, og det var meningen min far skulle kører over og deltage i deres stævne, som de så havde lagt i weekenden, efter kurset.. Men han havde ingen bil, så vi fik kordineret vores programmer, og jeg fik byttet halvdelen af min nattevagt, så jeg fik fri kl. 02 om natten fredag, og så gik turen ellers til Ødis/Bramdrup! Far gav den gas, det blev dog ikke til meget søvn under vejs, men vi nåede lige at få 2 timer inden stævnet startede... Men men, det endte da alligevel med at jeg fik skrabet nogle udtagelser sammen... Primadonna fik 2 i spring og 1 i agility, Den ene agility klasse havde en rigtig svær slutning, og det var vi bare ikke gode nok til.. Ærgeligt, men det gjorde så at vi skulle have 1 spring åben, og begge 2 agility åben i Guldborgsund...
Doobi fik 1 i spring og 1 i agility, hun rev desværre en pind i den ene spring åben, og lavede en ærgelig slalom fejl i agility åben... Så hun skulle have alle åbne klasser til guldborgsund stævnet... Men Doobi er normalt så sikker, så det burde vi kunne, tænkte jeg :D
Men da dagen kom og vi skulle løbe de åbne klasser, kunne jeg godt mærke i maven, at det var alt eller intet... For vi havde bare ikke flere chancer...
Doobi startede i spring åben, og dygtige hundepige!! Hun var fejlfri!! Så var der 2 udtagelser hjemmei spring :)
Prima skulle løbe efter, og 3 spring river hun :( Øv øv, men ellers et rigtig fint løb, og vi bliver nr. 2 med hurtigste tid... Inden løbet kunne jeg ikke huske hvilke udtagelser jeg havde i forvejen, kunne bare huske at jeg skulle have alle til dette stævne... Men da jeg kom ud fra løbet, kom jeg i tanke om at det var to spring klasser jeg havde, så heldigt!! Jeg havde stadig chancen søndag!
Vi kom ikke igennem nogle af klasse 3 banerne, men den aftale havde jeg lavet med hende, bare hun kom igennem sine åbne klasser, så var det lige meget med de andre :)
Næste åbne var agility, og her startede Prima.. Der var en del fælder, blandt andet en tunnel lige efter balancen, og derefter en slalom og så tunnellen.. Men jubii, vi kom også igennem den, nu skulle vi bare igennem begge klasser søndag...
Så var det Doobis tur... HUn river desværre en pind efter slalommen :( Øv øv øv, så var der ikke flere dm drømme til os... Jeg mister lidt modet, og det ender med en disk :(
Min mormor var kørt med til Næstved for at hjælpe i kantinen, og tog så med mig hjem lørdag eftermiddag. Hun havde endnu ikke set mit nye hus, så det var dejligt at hun nu fik chancen, og vi spiste god mad, og hyggede lidt foran fjernsynet... Men vi var meget trætte, så faldt hurtigt i søvn..
Om søndagen havde jeg fuldt fokus på Prima, det var hende som havde chancen.... Men alligevel ville jeg også bevise at Doobi burde have været med, men vi bare var uheldige, så begge hunde skulle igennem begge åbne!!
Prima lagde ud i spring åben, den var meget nnem, der var bare lige frem og lige tilbage, sværheds graden lå i ikke at slappe for meget af, for der var alligevel nogle steder hvor man godt kunne miste hunden, hvis man bare løb.. Men vi kom igennem, selvom jeg måtte redde min handling efter slalommen, har aldrig kunne sende Prima i tunnellen på den måde, så det var sejt og vinder klassen, og kun 0,70 efter Peter Crones Max, som havde et super løb, så det var lidt sejt!!
Doobi kom også igennem, og vinder også sin klasse, dog 4 sekunder efter prima :P
Agility løbet startede Doobi med... Og den var svær!! Fra pose og ud i en slalom, og en buet fremadsendelse, hvor de selv skulle søge rigtigt ind på forhindringen, og så 90 grader op af balancen... Men Doobi var sej, og jeg nåede op og hjælpe hende på balancen, og hun havde smukke felter!! Hun får en 2. plads i det løb :D
Så var det Primas løb..... Puhaa hvor var jeg spændt, det var dette løb der afgjorde om vi skulle til DM... Og den var ret svær for hende.. Bare starten, da Prima har det med at søge ind i benene på mig efter posen, og er lidt konfus, men hun klarede det så flot! Jeg var lidt hård ved hende i dette løb, og råbte højt flere gange, heldigvis er Prima fuldstændig lige glad!! :P På fremadsendelsen hen til balancen sprang hun meget langt på forhindringerne, og skulle derfor også løbe noget mere slalom og rette ind, men det gjorde hun bare!! Og jeg måtte også bare satse på hun gjorde det, for ellers kunne jeg ikke nå og hjælpe hende ordentlig op på balancen... Det nåede jeg dog ikke alligevel, og hun krattede lidt med kløerne, men kunne sagtens løbe videre, og helt ned.... Til slutningen blev jeg en kylling, og fik ikke lavet det skift efter a'et som jeg skulle, så der jeg skal backe til sidst, ser hun lige balancen, og jeg klapper og råber af hende, for det kunne lige passe vi blev disket der... MEEN for en gangs skyld så hørte hun efter!! :D Dyyygtig hundepige!!!
Vi vandt klassen, og Prima er nu udtaget til både DCH DM OG DKK DM :)
Så igen var det er meget god weekend for os :D
Primadonna:
Agility åben lørdag: vinder klassen + 2. DM udtagelse
Spring åben lørdag: nr. 2, (med en nedrivning) + hurtigste tid
Agility åben søndag: Vinder klassen + 3. og sidste DM udtagelse
Spring åben søndag: Vinder klassen + 3. og sidste DM udtagelse

Doobi:
Spring åben lørdag: Bliver nr. 2 + 2. DM udtagelse
Spring åben søndag: Vinder klassen + 3. og sidste DM udtagelse
Agility åben søndag: nr. 2 + 2. DM udtagelse (desværre mangler vi en for at komme til DM..)

Men alt i alt er jeg stolte af mine hundepiger, Prima bliver kvalificeret til DCH DM på 4 chancer. Og Doobi gjorde det næste, mangler en, på 4 chancer... Tilgengæld skulle Doobi kun bruge 3 chancer, til DKKs DM, det måtte godt have byttet :P
Doobis løb:

Primas løb:


Og nu til lidt træning :D
Jeg har jo udnyttet at skulle arbejde på Falster her i sommerferien, og har derfor boet hos mine forældre det meste af ferien... :) Og det betyder jo agilitybane i baghaven :D
Så der er blevet trænet en del, og hvor har både jeg og hundene nydt det!!
Og Cider er rykket virkelig meget..
Jeg har fået rykket slalommen helt ind på linie, og sat buer på den rigtige slalom, som vi nu træner på i bane forløb :) Lige ledes er hun begyndt at tage a'et i klubben også (som er fuld højde, det er det vi har i haven ikke) Og vi har startet spring teknik op, og lige ledes er hun begyndt at springe på det laveste i bane forløb.. Og hvor er hun dygtig :)
Her er mine trænings videoer fra sommeren :)
Cider:
26. august


24. august

23. august

22. august

19. august

14. august

9. august

4. august


3. august

28. juni

27. juni


Primadonna:
26. august


17. august


14. august

9. august

1. juli

28. juni

27. juni 2011


Quickly:
August

Ingen kommentarer:

Send en kommentar