lørdag den 17. december 2011

Primadonnas 1. scanning

YES YES YES! Som overskriften lyder er det FØRSTE SCANNING! Det vil siger der kommer flere endnu! For JUBII Primadonna er med hvalpe!
Jeg havde kunne mærke en ændring i hendes adfærd synes jeg.. Hun var blevet mere kælen, på en anden måde end hun plejer, ville gerne være ved mig hele tiden, og hendes aktivitets niveau var faldet meget!

Prima skulle ligge så tæt på som muligt.... Og Cider følger bare trop :)

Men men men, alle de ting kunne også skyldes så mange andre ting, og måske var det hele bare indildning... Det andre tegn var dog lidt mere trovæærdige, hendes brystvorter var blevet lyserøde, og længere... Man kan se en hel kant rundt om der hvor de voksede fra, og hendes bryster er mere spændte nu... Hendes mave er ikke lige så glat so før.. Men igen, det kunne også skyldes falsk drægtighed... Så vi turde ikke tro på noget før at hun skulle scannes..

Prima synes selv hun har et hårdt liv.....

Hvilket hun så blev i onsdags, den 14. december, 3 uger henne.

Væskeblæren, hvor hvalpen er inden i, ligger oppe i midten af billedet... Der hvor der er en mørk cirkel :)
Prima er med i et scannings-projekt i Nysted, hvor vi får scannet hende 3-4 gange igennem graviditeten. Der kan læses mere om projektet her:
www.nysted-dyreklinik.dk/smaadyr/information/scanning_hund.asp
Normalt ligger første scanning først i uge 4, me selv om Prima blev scannet en uge før, så var der ingen tvivl :) Fine fine væske blære var der at se :D
Og ihh hvor blev vi glade da dyrlægen fryser første billede, og siger, hun er helt klart gravid :D Væskeblæren var kun 0,8 cm på daværende tidspunkt, og alligevel tydeligt at se når hun kørte scanneren hen over maven på hende.. Og Prima var så dygtig, hun lå helt stille, og slappede næsten helt af :)
Det er stadig svært at gætte på antal endnu, da der stadig kan ske en masse kun 3 uger henne... Men dyrlægen havde selvfølelig et gæt.. Men vi venter lidt med at fastsætte os på noget, ind til hun er lidt længere henne..
De var stadig så små at hun kan have scannet en flere gange.. Så vi lever stadig i uvisheden... Og lige ledes må hvalpekøberne væbne sig med tålmodighed lidt endnu :)
Hun skal scannes igen i næste uge, d. 21. december :) Og fosteret vil på daværende tidspunkt være dobbelt så stort! Vi glæder os rigtig meget, synes det er super spændende at se!
Og lidt oplysninger om hvalpenes stadie :)
På nuværende tidspunkt er det eneste der er foregået de første 3 uger, at de befrugtede æg bliver transpoteret ned i æggelederen hvor celledelingen starter.
- Efter 12 dage består fosteret af 16 celler og er på vej ind i livmoderhalsen.. Der vil celledelingen fortsætte, og , og fosteranlægget flyder nu frit omkring. Først efter uge 3, vil de være ligeligt fordelt i de to livmderhorn, og er nu i gang med at vokse sif fast på livmodervæggen. Fosteranlæggene er nu ca. 1 cm langt, og minder om en lille fisk med udvækster, som senere bliver til for og bagben :)

Der hvor fosteranlæget er vokset fast på livmoderen, dannes moderkagen, som bliver fosterets forbindelse med moderen. Igennem moderkagen, tilfører tæven de næringsstoffer som fosteret skal bruge i den kommende udvikling. Fosteret forbindes med moderkagen via sin navlestreng.

Så lige nu er det ikke meget hvalp endnu :) Men allerede i næste uge sker der en masse :)
Hun er i dag 26 dage henne, så "kun" 37 dage igen.... Hun er over 1/3 del af graviditeten nu :) Ihh hvor er det spændende!! Hun er sat til d. 24. januar 2012, men det kan jo snyde lidt, da vi ikke ved den præcise dag for ægløsning, men bare har valgt at tage fra midterdagen for hendes 3 parringer, nemlig 23. november. Det er bare såå spændende, kan slet ikke vente! Men lige nu tager vi en scanning af gangen...Jeanett og jeg fandt også lige tid og penge til en sidste træning i SAC hallen :D
Cider virkede til at stå bedre fast, så det var skønt


Knoppers var også ret sej!
Her ses video af mine ynglings to blå, Knoppers agility, og Prima tosser rundt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar