torsdag den 22. december 2011

Lidt om Cider, Doobi, Primadonna og babyerne i maven :D OG en masse billeder!!

Der er sket lidt de sidste par dage :)

Målinger:
Jeg har altid været heldig at få de hunde som højde mæssigt ligger lige på grænsen, i forhold til agility klasser.. Doobi måler nu 42, og grænsen for mellem til stor er 42,99 (hun er faldet lidt med årene:). Men da hun ikke har været så glad for at fremmede mennesker skulle røre ved hende, har det krævet meget træning for at kunne få hende målt, men da hun i 2008 blev endeligt målt til VM, trods 3 dommeres vurdering og en masse visken, så fik vi vores OK og vi var alle lykkelige! Det var sidste gang at Doobi var blevet målt, og hun hørte til i mellem klassen :D

Da jeg så fik Primadonna, troede jeg faktisk at hun ville blive en mellem hund, eftersom at hun var den største i kuldet hele vejen igennem, bortset fra uge 7-8 da overhalede bror Qato hende lige lidt... Men hun valgte at vokse til hun var 6 mdr. og vi tænkte yes, for hun så ikke så stor ud, men så lige til sidst kom der lige et ryk.... Hmm... Og vi målte hende som 1 år til lige omkring 35.... Grænsen mellem lille og mellem er 34,99... Åhh gud endnu en grænse hund... Så vi trænede og trænede, men folk sagde jeg skulle tage den med ro, for når de startede med at træne, og blev lidt ældre så satte de sig lidt, og knoglerne ville bliver lidt finere, og ikke så kantede... Vi har sågar hørt om en der faldt 2 cm fra 1 år til 2 år...! Men YES, vi trænede og målte hende tit, hun hun var hver gang under 34,99 :D (Vi havde lånt en rigtig målepind af Dommer, Inger Jensen, MANGE TAK! :D)
MEN så testede vi med en fremmed som målte hende... Hmm over 35???... Og det var ikke en gang på det højeste punkt, hvor vi havde målt hende... Det var noget helt galt, og ja det var der også! Hun stod fuldstændig spændt op, og alle 4 ben var trukket helt ind under hende, ja så er 1 cm, ikke meget... Hun er en "svær" hund, for hun ligner faktisk en hund som slapper af, hvis man ikke kender hende.. Men jeg kunne se hun ikke stod rigtigt.. Så jeg allierede mig med Allan Hansen, og vi aftalte at hver stævne hvor vi havde chancen, så trænede vi måling, fra hun var 1 år, så tænkte vi hun ville være klar til officiel måling når hun var 1½... Til at starte med skulle hun bare slappe af i Allans selskab, og Allan syes hun var så sød så sød, og hun var fint afslappet, men det var hun bare ikke kunne jeg se.. OG slet ikke hvis hun hørte agility i baggrunden... Prima er en hård nyser, og vil gerne have styr på det hele og bestemme SELV! Og ingen, ahr måske kan jeg lige få lov, men ellers er der ingen som skal tro de bestemmer over hende.... Så hun puster sig rigtig op på en selvfed måde når hun skal imponere nogen... Og efter nogle gange, hvor Allan lærte hende at kende, og vi trænede med målepinden, var han også begyndt at kunne se det på hende, og vi måtte nogen gange bruge laaang tid, før vi blv enige om hun slappede nok af.. Jeg takker Allan så meget for hans tålmodighed!! Og de sidste par gange kunne jeg stille hende op, og han satte målepinden på, og intet problem... Eller jo, hun var ikke 1½ år, så vi måtte vente med at kunne lave den endelige måling... ;) Dagen hun fyldte 1½ år, kørte jeg op til Allans arbejde, for at vi kunne måle hende, og vi kunne få skrevet det i hendes bog, hun skulle nemlig deltage i uge stævnet, og jeg ville gerne vide med sikkerhed om hun skulle løbe i den ene eller anden størrelse... Jeg var ret nervøs kan jeg huske, for nu var det den endelige måling, og hvis hun ikke gad at slappe af, så skulle vi have andre dommere på, og så skulle vi igennem alt dette igen... :/ Men jubii jubii, hun blev 1. gang målt til 34,5, og 2. gang 34,3 :D OG det var på højeste punkt, så hun ligger ikke en gang på grænsen :P Men Prima den lille skurk, 0,4cm og 0,6cm er bare ikke meget hvis hun igen trækker benene ind under sig, og puster sig op :/ Så hvis hun skal meldes til landsholdet, er det vist noget der skal trænes igen.. Men nu hvor hun er fyldt 3 år, så burde hun måske have sat sig endnu mere, så det måske slet intet problem, og jeg er bare nervøs for ingen verdens nytte... Men når man har været igennem det en gang før, sååå :/

Men alt denne snak kom faktisk af at Cider jo er fyldt 1½år, og nu skal starte stævner i februar, så hun skulle også måles... Cider er på størrelse med sin søster Prima, hun er bare lidt længere i ryggen, som kan snyde lidt..
På billedet er Cider 10 mdr.

Når de står helt tæt op af hinanden, skulder ved skulder, ser de lige høje ud, men når man fjerner pelsen, så kan man godt se og mærke Cider liiige er lidt mindre.. Cider har mere svært ved at holde sig stille og på alle 4 ben, da hun gerne ruller helt rundt når hun skal sige hej til folk :) Så det var ikke så meget det at hun ville gøre sig stor jeg frygtede, det var mere om hun ikke ville stå oppe.... Og da hun er helt vildt tændt på agility, der står hun gerne og hopper som en hoppebold! Så havde jeg sat mig for at jeg helst ikke ville have målt hende til et stævne, da næste stævne er hendes første... Så ville være lidt ked af at komme med forhåbninger om at kunne starte stævne, og så gider hun ikke stå stille og blive målt... :/ Så jeg tænkte straks, Min gode ven ALLAN :D Men tilfældigvis så faldt jeg over at Bonnik næsten boede i min baghave :P Så jeg tænkte jeg prøver da liige at høre om han evt havde lidt tid en dag.. Og sørme så, i mandags blev lille Cider målt.. Og ja LILLE Cider, for der var ingen problemer! Hun stod så fint på bordet, og der var nu ingen tvivl.. :) Så det var dejligt! MANGE TAK FOR HJÆLPEN BONNIK!! Nu er Cider klar til sit første stævne i VAS 2012, det er bare SÅ spændende :D
På billedet er Cider 6 måneder, men synes det er så fint :) Hendes hvide pels går helt i et med sneen :)Og nu hvor vi snakker sne, eller rettere sagt HURRA INGEN SNE I ÅR, (ind til videre i hvert fald!) Hvor er jeg bare glad for det, og Doobi har det så godt i år! I forhold til sidste r, så vi frygtede denne vinter meget :( Men jeg er over lykkelig! Og det er Doobi også, hun har fantastisk humør, er med på alle gåture, hygge træner i haven, og hun er glad! Det er helt fantastisk! Det havde jeg ikke turde håbe på! Så selvom mange er kede af det ikke er hvid jul, så er jeg bare helt vildt glad for at en hørte mine bønner!! Og jeg kan slet ikke vente til stævne sæsonen, hvor hun skal debutere som senior hund :D Jeg glæder mig helt vildt... Tror jeg også Doobi gør, hun hygger sig i hvert fald på den lave højde i haven :) Og pindene ryger nogen gange til højde og venstre... :P Hun ligner en som "glemmer" at springe, og bare løber hen over ;) Hun tænker nok de ikke er så høje så man behøver at bruge kræfter på at springe, man kan bare løbe over i stedet, det går også hurtigere... ;) Hun hygger sig så meget, og smiler over hele hovedet!! Så hun ser frem til en sæson hvor hun må rive pinde, springe felter men vigtigst at alt bare løbe stærkt og gøre det hun elsker: AGILITY!! Vi glæder os i hvert fald!

Billedet af Doobi er fra lige inden hun blev syg... Pelsen er ikke helt den samme mere, men i det mindste lever min dejlige hundepige, og er glad og tilfreds :)

20. december..
Primadonna har fødselsdag, og det har hun jo, og det er i dag! HURRAAA!
Prima fyldte 3 år i tirsdags, puhaa hvor er det bare gået så stærkt!! Jeg synes kun lige vi er startet med at træne agility????
Jeg tillader mig lige at uploade nogle billeder af skønne Primadonna som hvalp :D
Kun lige de sødeste ;)
Prima hos Shenaja :)
Stolte mor Anja, med alle 5 hvalpe :)

Har lige fundet noget legetøj, har mange billeder af hun har et eller andet legetøj i munden :)
Hun er den dag i dag også kendt under navnet: sokke-monstret! Hun kan finde stømper alle steder, og leger med dem, ikke altid de kan holde til det :/

Så kender man hende, angriber lige en hånd :)

Selvfølgelig er Prima øverst ;)

Her kommer lige et par billeder af Prima og Qato :)
Søde søde Prima, med den fine næse, som i dag er HELT SORT :D Selvom mange ikke troede på det :)

Og Primas medfødte modergen <3
Her vasker hun lige bror Qato :)

Frække Prima fandt noget nyt hun ville have:)

Så flyttede Prima ind hos os:
Ihh altså sidder næsten og små fniser mens jeg ligger billeder ind, for kors hvor er hun bare sød!!
Man hører tit: "Hundene har 4 ben til at GÅ på..." Det havde Prima ikke så meget den dag ;) Mor og far bar meget rundt på hende... :P

Lille bitte Primadonna ;)

Fuld fart freeem, seævfølgelig med legetøj i munden ;)

Prima udfordre skæbnen...

Når Doobi ikke deler, jaa så finder jeg mit eget legetøj... Hey en frossen sko, hvorfor ikke ;)

Den var faktisk herre sjov :P

Yes Doobi overgav sig endelig :D

Total lykke at se :)

Hvor skøn har man lige lov at være!!! <3

12 uger:
Suprise!! Legetøj :D

Så fin!!

"Woow, du godt nok lidt stor Merci"

Ribe stævne 2009
Prima Ellsker sin brormand Qato :)

OG sin moster Lene ;)

21. april 2011
De smukke smukke søskende!


Smukke smukke Primadonna!!

Hun er bare så skøn!

Jeg kan slet ikke vente med at få små Primadonnaer, nu hvor jeg har set alle disse billeder :D
Primas kvalme startede dagen før.. Og min far havde sådan ondt af hende.. Så da jeg kom hjem om eftermiddagen, havde min far lavet en fødselsdags kage til hende :) Med leverpostej og rugbrød :)

Den var bare såå fin! Det havde han gjort godt!!
Prima var endelig interesseret i mad, juubii :D

Og det startede også godt! :)

Men jeg har jo en ret klog hund!!
Så hun væltede da bar flagene til side efter hun havde slikket leverpostejen af, og så kom hun ned til næste lag leverpostej ;)


Og da hun så havde spist leverpostejen, ja så kunne rugbrødet bare blive liggende ;)
Men hun bliver dog snydt til lidt mad... Hun vil ikke spise sin aftensmad af skålen, men tilgengæld så kan hun ikke få nok når vi er ude at gå tur, så der får hun sin mad i stedet, spredt lidt over hele dagen :)
En lille video fra mobilen, i skal dog sidde med hovedet lidt på skrå :) Jeg har prøvet at vende den på youtube, men den vil ikke acceptere det??


Og nu til dette mange har ventet på :D
Babyerne :D
Vi var til scanning igen i onsdags, 21. december.. Ihh hvor er det bare fedt at kunne følge det uge for uge! Og vi har også en tid i næste uge :D
u efter uge 4, kan man skelne for- og bagben. Øreflipperne er synlige, som en lille fold og ører og øjne bliver dannet i denne uge. :D Nu begynder det at ligne en lille hundehvalp :D Fosterhinderne kan i dette stadie føles som bobler på ca. 2,5 cm størrelse.
Jeg havde en hvalpekøber, Jette, med ind til scanning:) Hun er den 1. til en hvalp, hun er en nær ven af familie, og har været skrevet op siden Prima var hvalp.. Det kom faktisk af at hun ville købe Prima, bød faktisk helt op til 30.000... Men da hun ikke fik lov til at købe hende, så VILLE hun altså have en hvalp efter hende :) Og det får hun så :D I onsdags var ekstra stort, for der fik vi set hjertelyd på 2 af hvalpene :) Og det var næsten lige så stort at se Jettes reaktion, hun var så glad!! Og det var vi andre også!! :D
Her kan i se video af de to fine hjerter der slår :)

Og lige som sidst, så ser alt stadig væk godt og rigtigt ud inde i hende lille mave :) Allerede sidste gang gættede Henriette, vores dyrlæge, på antal... Og der var hun altså kun 3 uger henne :) Men her som 4 ugers.... Ja prøv selv at tæl :D
Her billede af den ene livmoderhorn :)

Og her er af det andet :)

Ja altså i har talt rigtigt, 5 små væskeblære :D Der er 3 i det første billede, og 2 i det næste.. :) Sidste gang gættede Henriette på 5, måske 6... Og det samme i onsdags.. Så det tyder på hun får et dejligt stort kuld! Det er selvfølgelig stadig kun gæt... Og det kan også være der kun er 3, men 3 er der i hvert fald :D For dem fangede hun i et billede.. Så det er fantastisk..! Det bliver spændende om hun får ret :D Nu må vi så håbe at Prima og Dee har styr på fordelingen af køn ;)
Prima er nu 31 dage henne, HALVEJS! Det er næsten ikke til at forstå, 32 dage igen :D Kan slet ikke vente....! Og jeg tror der er mange andre end mig som har det sådan ;)
Vi turde ikke sige noget om antallet sidst, for det var næsten for godt til at være sandt, og kun 3 uger henne, så kunne der stadig ske en masse... Så vi ville lige have det dobbelt tjekket... :) Der kan jo stadig ske noget uforklareligt, men vi er positive, og glæder os til at hjælpe 5 hvalpe til verden omkring 24. januar 2012 :D
De næste par scanninger bliver spændende, for nu vil Henriette til at gætte på kønnet af den første fødte :D Ligger den rigtigt, så kan hun se hvis det er en tæve, pga. af skedekanalen, og kan hun ikke se den, så kan hvalpen enten ligge dumt, eller det er en han.. Men kan hun se den, så er hun 98% sikker på at kunne se hvis det er en tæve :D Ihh det er bare så spændende!! Vi glæder os i hvert fald HELT vildt til næste scanning! Det hjælper i hvert fald til tiden går hurtigere, at man har noget at se frem til hver uhe, og man ikke kun skal tænke 4½ uge frem i fremtiden...

Og vi ønsker selvfølgelig jer alle sammen en glædelig jul, og et godt nytår!!

3 kommentarer:

 1. Super dejlig læsning og rigtig gode billeder:o)))
  Knus Charlotte

  SvarSlet
 2. Jaa sad også bare og smilede da jeg lagde billeder ind :D

  SvarSlet
 3. Super dejligt update :)

  dejligt at Cider er en Lille hund :)

  Bliver spændene med Primadonna Babyer :D

  men glæder mi mest til at følge Cider, jeg helt vild med hende :) <3

  SvarSlet