mandag den 2. januar 2012

3. scanning, 5 uger henne + trænnings videoer

Den. 28. december havde vi vores 3 scanning. Vi glædede os utrolig meget!
Men desværre gik vi derfra med en trist følelse..
De 2 foregående gange har vi kunne se 5-6 bobler, det kunne vi dog også denne gang.. Desværre var der dog kun en hvalp i de 3. IGEN, DETTE ER KUN GÆT! Hvor mange der er er stadig usikkert, dog så vi 3 bobler som ikke indeholdte hjerteslag.. De var meget mindre end dem med hvalp i, og de havde et grumset udseende. Så der var ingen tvivl om at de ikke udviklede sig til hvalpe... Men nu til det positive, vi så 3 levedygtige hvalpe, med fine hjertelyde og helt perfekte størrelser og flotte kranier. Så nu er det med at krydse fingre for, at vi ikke møder mere modstand.. Synes der har været rigeligt ind til videre :( MEN det må betyde at vores held nu er vendt, og at Prima føder 3 perfekte skønne hvalpe i januar! Heldet må være vendt nu!Det håber vi i hvert fald på :)

Utroligt man kunne være så trist over, at miste noget man faktisk aldrig havde, og måske overhovedet ikke var det man troede??? Vi var nok mest triste på vegne af vores hvalpe-købere.... :( Da det for nogen betyder at de skal have heldet med dem! Og selvom jeg tilfældigvis har verdens bedste hvalpe købere, kan jeg desværre ikke gøre dem alle lykkelige med en hvalp :( Selvom jeg gerne ville...
Men nu ser vi frem ad, og mine hvalpekøbere har heldigvis været meget forstående!! :)

Det er helt utroligt så meget der er sket på kun 1 uge!! De er vokset fra 1 cm til 3,84 cm.. Det er helt utroligt :) Når Henriette fandt en valgt, holdte hun den i billedet, og vi kunne se den bevæge sig :D Det var lidt vildt :)
Her kan i se video og billeder:

Hun skal scannes igen på onsdag, 4. januar, for at sikre os at det stadig går den rigtige vej! Så kryds alt i har, og vi glæder os til onsdag, men er også ret spændte.
Henriette sagde at det er sket før at nogle af de befrugtede æg, ikke har udviklet sig til hvalpe.. Og i Sverige har de også flere gange oplevet at der er scannet et antal hvalpe, og født et mindre antal..
Scanning er stadig så nyt, og derfor har man aldrig rigtig før, har vist dette forekom så hyppigt... Men i og med vi starter med at scanne så tidligt, bliver man klogere hver gang, og meget læreridt.. Vi har i hvert fald lært at moder natur gør lige hvad det passer hende ;) Ej, vi scanner hver uge, Prima er med i et scanings projekt, og på den måde har vi nu kunne følge udviklingen.. 3-5 uger finder man ud af (i grove træk) hvilke befrugtede æg som bliver til hvalpe, da hvalpene nu (5 uger) har en størrelse som gør at man kan se forskel, og hjertet er meget tydeligt! Dog er det også set at der er blevet scannet lige til slut, kender en hvor de scannede 3 hvalpe 2 uger igen, og der blev kun født 1, og desværre en anden hvor alle bare forsvandt trods kun 10 dage til fødsel... Så man kan aldrig vide sig sikker.. Men nu hvor vi ved at der er 3, som ikke udvikler sig til hvalpe, holder vi ekstra øje, og jeg håber vi kan blive ved med den ugentlige scanning..

Billedet oven for, er fra i dag (2. januar) og hun er 6 uger henne d. 4. januar.. Så der er snart kun 3 uger igen.... Det er bare SÅ SPÆNDENDE! Og vi glæder os helt vildt. Der går ikke lang tid før vi begynder at indrette hvalperum, men vi vil dog gerne lige overstå en succes fuld scanning på onsdag først! :)

I uge 5 formes øjenlågene, og følehårene på overlæben og over øjnene anlægges.
Øreflippen vokser, så den næsten dækker over anlægget til øregangen. Fem par dievorter med tilhørende mælkekirtler, samt de ydre kønsorganer begynder deres udvikling.
I løbet af denne uge vil fosterets poter begynde at forme det, der senere bliver til trædepuder og tæer. Omkring dag 33 lukker ganen, så efter denne dato kan ganespalte ikke opstå. I det hele taget er den mest risikofyldte tid, hvor kemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, nu overstået. Her begynder også dannelsen af tarmsystemet, som på dette stadium endnu befinder sig i navlestrengen.

Nu er det jo snart en fuldkommen hvalp :D Bliver spændende!

Den 29. havde vi en trænings dag med hundene. Alle bortset fra Cloé og Prima var med :) Doobi, Bugsy og Ally trænede først, og så Merci/Quickly, Cider og Ghetto :)
Der er lidt video af dem :)
Doobi

Ghetto

Cider

Quickly


Nytårs dag gik vi en laaang tur, og hvilket skønt vejr det var :)

Vi havde hundene med hjem til Peter og Julie, og de nyd det rigtigt, der måtte man komme i sofa og blev rigtig forkælet ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar