mandag den 19. oktober 2009

På kursus med Sarah

For nogle weekender siden var jeg på kursus med Primadonna. Det var for hvalpe, og handlede om opstartning til agility. Vi lærte nogle basale ting, som man ikke tænker over, men tager som en selvfølge, bl.a. at hunden skal kunne gå på balancen uden at træde ved siden af. For at indlære dette, startede vi med at ligge den skrå-nedgang af balancen ned på jorden, og langsomt fører hunden over, trådte de ved siden af, blev man stående og ventede på at hunden tog benet op igen, hvorefter man gik videre.

Her ses et billede af Betina, med sin hvalp Heaven.
Prima var så god, at vi næsten endte med at kunnne løbe fuld fart over den, uden at træde forkert, og ind i en tunnel bagefter. Vi havde dog en fælde ved det, som det ses på billedet står vippen i baggrunden, og det er åbenbart Primas ynglings forhindring, så hun blev ved med at løbe op på den. Da hun ikke er 1 år endnu, må hun hverken spring, gå på felt-forhindringerne i fuld højde, som også gælder vippen da den giver et hårdt bump når den rammer jorden. Selvom jeg prøvede at kalde hende væk, lignede hun en som var sikker på at jeg mente vippen, så løb glad og tilfreds over den, og man måtte så skynde sig hen og bærer den stille ned til jorden. Men Prima kunne ikke forstå hvor alt rosen og godbidderne blev af, og hun forsatte med at gå op på vippen, i troen om at hun måske havde gjort noget forkert, så hun prøvede da lige igen, og igen, og igen... Til sidst kunne hverken Sarah eller mig kalde hende af feltet, hun stod og ventede på godbidden.... :) Lidt sødt. Så vi var nødt til at trække hende af i halsbåndet, mens release-komandoen okay lød. Sarah gav mig et råd om ikke at rose hende når hun frivilligt gik op på feltet mere, fordi det nu var blevet lidt af et problem. Hun var blevet for glad for dem, og søgte dem hele tiden og var ikke til at få væk fra dem. Så derfor fik hun ikke sin belønning på vippen.

Vi blev også præsenteret for 4pinds slalom med buer, og det fattede Prima altså ikke...... Hun blev ved med at gå den direkte vej mod lågen (som der var mad på), om hun skulle gå under eller over rørte hende ikke, hun prøvede sågar at gå igennem flere gange.. Men til sidst efter mange forsøg, fattede hun endelig hvad det gik ud på :) Og satte med det samme fart.

Sarah gav mig også råd om at få Prima mere fremadrettet, jeg skal simpelthen have en hjælper det står ved låget og kalder og lokker, så hun får lyst til at spurte derud. Problemet indtil videre har været at hun har været for lydig og eftertænksom. Efter en gang hvor hun spurtede ud til lågen, faldt godbidden ned på jorden, og hvorfor så skynde sig derud når den ligger fint på låget når man har travet derud.... Hun er rigtig god til tricks, og tilbyder selv adfærden. Jeg synes det har hjulpet lidt på hendes selvsikkerhed, og hun søger mere forhindringer selv nu, end tidligere, og Sarah gav mig ret i at det nok var vjen frem, og der bare var nogen hunde som først satte spurten ind når de havde lært det til ug... Uden tvivl min prinsesse er hurtig, men vi har vel alle drømmen om en ny unique :P

Alt i alt var det et godt kursus, og vi fik meget med hjem... Jo flere timer der gik på vej hjem i bilen, gik der op for en hvor meget nyt vi skulle hjem og træne... Foreksempel bare det at hun skal flytte sit fokus fra mig og til forhindringerne, havde vi slet ikke trænet. Hun har det med altid at kigge på mig, i stedet for på banen, det er jo trods alt mig der kommer med kommandoerne. Men nu skal hun lære at hvis jeg siger igennem, skal hun tage fokus på tunnelen, og kigge frem mod den.

Jeg hørte noget om at de ville lave flere af sådanne kurser, og jeg kan varmt anbefale dem. :)

Natasha Gjerulff Jensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar